Manchester, een voetbalstad in hart en nieren. De twee grootmachten in het hedendaagse voetbal Manchester United en Manchester City zijn velen wel bekend. Maar ook clubs als F.C. United of Manchester en Bury FC zijn hier gevestigd. Belangrijk dus om je tijd zo goed mogelijk te besteden als je deze stad bezoekt. Ben je van plan om ooit op voetbalreis Manchester te gaan en wil je jouw tijd zo goed mogelijk besteden? Manchester biedt naast het stadion Manchester United bezoeken nog vele andere voetbalplekken waar je heen kan gaan. Daarom hebben wij hier een paar tips samengesteld.

1. Het National Football Museum

Een ‘must visit’ voor de voetballiefhebber als je in Manchester bent. Engeland is het land waar de voetbalsport is ontstaan en tot vandaag de dag misschien wel het meest intensief wordt ervaren. Als je op voetbalreis Manchester bent kun je dan ook eigenlijk niet om een bezoek aan het National Football Museum heen. Met maar liefst zes verdiepingen gevuld met voetbalitems en memorabilia kun je je hier wel een poosje vermaken en mee laten slepen in de Engelse voetbalcultuur. Ook handig, er is een winkel aanwezig in het museum voor als je nog een cadeau voor het thuisfront wilt meenemen…stadion Manchester United bezoeken

2. Bezoek een stadion

Of je nou supporter bent van Manchester United, Manchester City of één van de andere voetbalclubs in Manchester, dan moet je het stadion Manchester United bezoeken. Of het stadion van rivaal Manchester City natuurlijk. Een kijkje achter de schermen bij Old Trafford of het Etihad Stadium, dat normaal gesproken niet toegankelijk is, wil je toch een keer zien als je de kans krijgt. Zeg nou zelf, welke voetballiefhebber wil er nou niet eens in de kleedkamer staan waar Zlatan Ibrahimović of Sergio Agüero wekelijks tijd doorbrengen met hun teamgenoten.

3. Match preview the English way

De English Pub, een algemene primaire levensbehoefte van de voetbalsupporter in Engeland. Voordat de wedstrijden beginnen van de clubs in Manchester verzamelen veel supporters zich eerst in de omliggende pubs. Zo kunnen ze onder het genot van (vaak) een goed glas bier alvast de verwachtingen over de wedstrijd bespreken. Dit mag dan ook niet op jouw voetbalreis Manchester ontbreken. The Trafford is een bekende pub onder de United fans terwijl de City fans zich graag verzamelen bij de Mary D’Bemish Bar. Het leuke is dat deze pubs pal naast de voetbaltempels liggen. Ideaal als je daarna een wedstrijd in het stadion Manchester United gaat bezoeken. Of van City natuurlijk!

4. Slapen in stijl

Let op: alleen geschikt voor Manchester United fans! Vlakbij Old Trafford bevindt zich Hotel Football. Een hotel met als initiatiefnemers Ryan Giggs en Gary Neville dat van binnen en buiten voetbal ademt. Het hotel ligt op loopafstand van Old Trafford waardoor het ideaal is voor het stadion manchester united bezoeken. Jouw voetbalreis Manchester als United fan is dan ook niet compleet zonder een overnachting in dit hotel! Helaas is er voor de voetbalsupporter van andere clubs in Manchester nog geen voetbalhotel beschikbaar.

O ja, niet vergeten..

Natuurlijk kent Manchester nog andere voetbalspots die niet genoemd zijn in deze blog. Je kunt hier een overzicht vinden van alle spots voor jouw voetbalreis Manchester. Ken je er zelf nog eentje die daar niet te vinden is? Voeg jouw voetbalspot dan hier toe.

Voetbalreis Manchester Stadion Manchester United bezoeken

Laat een Reactie achter