Een trip door het voetbalgekke Engeland langs de wedstrijden Derby County – Rotherham United, Leeds United – Newcastle United en York City – Lincoln City. In deel 1 van de blogreeks stond de wedstrijd Derby County – Rotherham United centraal waarna de pijlen in deel 2 werden gericht op Leeds United tegen de Magpies. In deel 3, tevens het laatste deel van de blogreeks, werd er neergestreken in York voor de wedstrijd York City tegen Lincoln City.

The best days are away days

york-city-lincoln-city - FC LiberoDe dinsdag stond in het teken van York City – Lincoln City. Ook in League One en League Two waren deze dag wedstrijden, maar door wat speurwerk kwamen we er achter dat de thuisspelende clubs in deze divisies op weinig supporterssteun konden rekenen. York City haalde met haar degradatievoetbal op het vijfde niveau nog altijd zo’n 2.500 betalende toeschouwers. Toen we via de sociale media vernamen dat zo’n 1.100 Lincoln City-fans de moeite hadden genomen om richting York af te reizen, besloten we te proberen om kaarten voor het uitvak te bemachtigen. Door gewoon in de rij met uitsupporters aan te sluiten, slaagden we hier zonder enige moeite in, waardoor we op een ijskoude dinsdagavond in het uitvak bij York City – Lincoln City stonden. Dat er zich boven deze ‘away stand’ geen dak bevond, hadden we echter niet gezien. Hopen dat het droog bleef dus.

een-van-de-huiskamers
Eén van de huiskamers

De aftrap moesten we missen door de sfeeractie die de fanatieke pauperjochies uit Lincoln hadden opgezet. Ook hier dus het principe ‘no pyro, no party’. Dat de thuisploeg zich in de degradatiezone begeeft, was al vrij snel te merken. Van enige tactiek of afstemming in de wedstrijdopvatting bleek geen sprake te zijn. Lincoln City was in een flow na de laatste wedstrijd. Forest Green Rovers, de koploper, werd namelijk in een uitwedstrijd verslagen met 2-3. Dat Lincoln achterkwam met 2-0 en de winnende treffer in blessuretijd viel, maakte het natuurlijk helemaal lekker voor alle ‘Imps’. Ook York bleek een eenvoudige horde voor de selectie uit Lincoln en het werd 1-4. ‘Ons’ uitvak was de gehele wedstrijd een echte twaalfde man, waardoor al snel bleek dat we de goede keuze gemaakt hadden om op de away stand plaats te nemen. Het bleef de gehele wedstrijd droog, waardoor we na het uitzwaaien van de dolblije coach van Lincoln nog een paar laatste pints konden nuttigen in één van de huiskamers.

Al met al kan terug gekeken worden op fantastische momenten in aan te bevelen steden. De beschreven spots zullen binnenkort uitgebreid omschreven worden op de site. Voor meer -nieuws en voetbalverhalen uit de Championship kunt u ook terecht op de website van Championship-nieuws.

Laat een Reactie achter